Succesvolle eerste dag voor Harry Potter

Kazin (computerprobleem)

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 heeft volgens de studio meer dan $43,6 miljoen opgebracht op de eerste dag van zijn release. De film is goed op weg om Harry Potter and the Half-Blood Prince te verslaan als de grootste wereldwijde box office opening tot nu toe. In 2009 opende Harry Potter and the Half-Blood Prince met $236 miljoen wereldwijd. 

Volgens de studio is vijfenzestig (65) procent van de inkomsten afkomstig van de 3D schermen. Op dit moment is Deathly Hallows: Part 2 op weg om 82 procent hoger te openen dan Deathly Hallows: Part 1 en 49 procent hoger dan The Halfblood-Prince. De cijfers van de box office komen uit 26 landen, waaronder Rusland, Frankrijk en Australië. 

Ook in het binnenland doet de film het erg goed. Deathly Hallows: Part 2 breekt midnight pre-sales records en het lijkt erop dat de film tussen de $140 en $150 miljoen op zal brengen, waarmee het de hoogst scorende opener is in de geschiedenis van de franchise. Op woensdag meldde de studio dat de film met binnenlandse pre-sales alleen al, al meer dan $32 miljoen heeft opgebracht. 

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 is erg succesvol
Succesvolle eerste dag voor Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2