Kubica zet zinnen op terugkeer in 2012

Peterselieman

Robert Kubica wil volgend jaar graag terugkeren in de Formule 1. De Pool herstelt momenteel van zijn verwondingen opgelopen tijdens een rallycrash in februari en heeft geen datum voor zijn terugkeer aangegeven, maar volgens hemzelf ziet het er op dit moment goed uit.

"Ik wil graag terugkeren in 2012," zei de Pool die weet dat hij pas volgend jaar kan zeggen of hij weer voor de titel kan gaan. Wat hij wel denkt te weten is dat de crash geen invloed op zijn presteren zal hebben. "Ik denk het niet. Ik heb geen herinneringen aan de crash, maar zie alleen de consequenties. Voor mij voelt het dus alsof het nooit gebeurd is."

Kubica herstelt goed, maar wil over een comeback voorlopig nog niet te veel horen. "Ik ben lichamelijk nog wat zwak, maar over het algemeen gaat het best goed. Ik zit nu weer rond mijn normale gewicht en sinds enkele weken kan ik weer zelfstandig lopen. Ik ben tevreden hoe de zaken verlopen. De verbeteringen zijn in lijn met de verwachtingen en gelukkig zijn er geen complicaties die het herstel aantasten. Het is nog onduidelijk wanneer ik terug kan keren, maar wel dat ik me niet moet overhaasten."

De Pool is wel uitgesproken duidelijk over bij welk team hij terug wil keren. "Lotus Renault GP. Ik ben er coureur, ik mis het rijden dit seizoen en ik heb het gevoel dat mijn werk in Enstone er nog niet op zit."