Game of the Decade-toernooi - Dag 1

wc-eend

De FOK!games zomercompetitie gaat vandaag van start en we beginnen al direct met een pittige keuze tussen een aantal goede games. Welk van de onderstaande acht games is volgens jou het meest Game of the Decade-waardig? Stem mee in de poll op FOK!games.

Advance Wars
De allereerste game in de gehele Advance Wars-serie voor de Gameboy Advance. Deze tactische RPG vertelt het verhaal van de Blue Moon-troepen die de Orange Star-troepen aanvallen. Jij als tactisch adviseur moet de Orange Star-troepen bijstaan. De game verscheen in 2002 in Europa voor de GameBoy Advance en heeft meerdere opvolgers gekregen.

Championship Manager 01/02
Manage 26 voetballeagues die in 2001/2002 speelden en scout nieuwe onbekende talenten, waardoor het spel realistischer is dan alle eerdere voetbalmanagers. Het spel verscheen in 2001 voor PC en Xbox.

Fallout 3
Na lang te hebben moeten wachten verscheen in 2008 het derde deel in de Fallout-serie. De game was groot, prachtig en vol mogelijkheden om je eigen karakters te maken. In de grote apocalyptische wereld was enorm veel te doen en altijd wel weer iets nieuws te ontdekken. Fallout 3 verscheen in 2008 voor PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

Halo 3
De Masterchief is terug en moet het wederom opnemen tegen the Covenant om de aarde te beschermen. Op de website van Bungie worden statistieken van de online games bijgebouden. De game verscheen in 2007 exclusief voor de Xbox 360.

Geometry Wars: Retro Evolved
Geometry Wars is een mini-game van Bizarre Creations en was in Project Gotham Racing 2 te spelen. Het spel is later los uitgebracht voor Xbox 360 op Xbox Live Arcade. In deze arcade-game moet je vijanden beschieten door met je ene stick een richting op te schieten, en met de andere stick te bewegen. Het spel verscheen in 2005 voor Xbox Live Arcade en later is nog een tweede deel verschenen.

Portal
Portal was eigenlijk een klein experimentje van Valve dat ze beschikbaar maakten als onderdeel van The Orange Box. Sindsdien is Portal een cult-hit geworden door de zeer gecompliceerde puzzels waarbij je op een andere manier naar de wereld moet leren kijken. Daarnaast heeft het een minimalistisch maar zeer vermakelijk verhaal en is GlaDOS als karakter en schurk onvergetelijk. Het spel verscheen in 2007 voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

Shin Megami Tensei: Persona 4
Na een gruwelijke moord gevolgd door andere bizarre gebeurtenissen die Inaba schokken, is het aan jou om de moordenaar op te sporen en de rust weder te laten keren. Het spel verscheen in 2009 exclusief voor de PlayStation 2.

The Legend of Zelda: Twilight Princess
Link, opgegroeid in een klein plattelandsdorpje, moet naar de Hyrule Summit maar weet niet wat het lot voor hem in petto heeft. Hij verandert in een wolf en krijgt hulp van het meisje Midna. Het spel zou oorsponkelijk voor de GameCube verschijnen, maar kreeg uiteindelijk in 2006 een release op de GameCube én de Wii.