Adriaanse twijfelt over inzetten Ruiz

Olga Kroeders

Co Adriaanse wacht mogelijk nog even met het brengen van Bryan Ruiz. De trainer van FC Twente twijfelt over het opstellen van de aanvaller in de Champions League.

FC Twente werkt zijn eerste Champions League-wedstrijd op 26 of 27 juli af. Ruiz is pas sinds afgelopen maandag terug in Enschede. De Costa Ricaan speelde afgelopen maand met zijn land om de Gold Cup en kreeg na de uitschakeling drie weken vakantie.

"In die periode hoeft het conditieverval niet zo groot te zijn", zegt Adriaanse tegen Voetbal International. "Maar Ruiz heeft een seizoen met een aantal blessures en veel onderbrekingen achter de rug. We willen hem rustig opbouwen en nemen geen enkel risico."

Ruiz wil na een kwakkelend seizoen zelf ook volledig fit worden. "Als de trainer het wil speel ik, ook in de Champions League. Maar na mijn knieoperatie eind vorig jaar heb ik me nooit meer honderd procent fit gevoeld. Ook in de laatste competitiewedstrijd tegen Ajax was ik niet in orde. Ik wilde de laatste maanden van het seizoen te graag en heb daardoor misschien te veel geforceerd."