E-mail over wapenvergunning Tristan kwijt

Redactie

Een e-mail die uitsluitsel kan geven over hoe de fout kon ontstaan bij het verstrekken van een wapenvergunning aan Tristan van der V. is kwijt. Dat meldt de politie Hollands Midden na een bericht van Webwereld. In een pdf-document die als bijlage met de e-mail was meegestuurd zou mogelijk informatie staan over de geestelijke gesteldheid van Van der V.

Doordat de e-mail weg is, kan niet meer worden achterhaald welke informatie de politiemedewerker kreeg die de aanvraag voor een wapenvergunning door Van der V. moest beoordelen.

Uit het maandag gepresenteerde onderzoek werd duidelijk dat de politie in 2008 een fout had gemaakt bij de verstrekking van de wapenvergunning. Het was al bekend dat Van der V. in 2006 gedwongen opgenomen was in een psychiatrische inrichting, maar deze informatie werd niet meegenomen bij de behandeling van de aanvraag.

Onduidelijk bleef of de informatie bij de behandelaar was aangekomen of dat deze door de behandelaar niet is meegewogen. De politie bevestigt woensdag echter na een verhaal van Webwereld hierover dat de e-mail aan de behandelaar niet meer bestaat of kan worden teruggevonden. Daardoor kan dus nooit meer achterhaald worden of in het als bijlage meegestuurde pdf-document inderdaad stond dat Van der V. ooit in een GGZ-instelling zat.

De politie stelt het woensdag wel 'zeer aannemelijk' te vinden dat in het pdf-bestand de melding stond over de assistentieverlening bij de gedwongen opname in 2006. Deze informatie zelf is opgeslagen in de politiesystemen en is nog steeds te raadplegen.