Wiggins laat Tour 2012 mogelijk schieten

Peterselieman

Het lijkt er op dat Bradley Wiggins volgend jaar niet deel zal gaan nemen aan de Tour de France. Team Sky heeft de Brit geadviseerd om zich volledig te gaan richten op de Olympische Spelen die in Londen worden gehouden. Van Wiggins wordt verwacht dat hij weer in het baanwielrennen goed zal zijn.

"Met alle respect voor de Tour de France: dat is een jaarlijkse wedstrijd, terwijl de Spelen in Londen een eenmalige gebeurtenis zijn in ons sportleven," meldde David Brailsford, de teammanager van Sky aan Cyclingnews. Hij is tevens bondscoach van de Britse baanwielrenners. "In het ideale geval combineren we de Tour en de Spelen, maar als we moeten kiezen, opteren we voor de Spelen. Dat is ook wat onze sponsor Sky van ons verlangt."

Wiggins behoort in de Tour van dit jaar al niet meer tot de deelnemers. De 31-jarige Brit brak bij een valpartij enkele dagen zijn linkersleutelbeen en is hieraan al geopereerd. De winnaar van het Critérium du Dauphiné meldde op zijn Twitter dat ter voorbereiding op het WK tijdrijden de Ronde van Spanje zal gaan rijden. "Eigenlijk mis ik naast het restant van de Tour de France alleen de nationale kampioenschappen tijdrijden en de Ronde van Groot-Brittannië."