Lang bezig aan laatste Tour

Olga Kroeders

De Duitse wielrenner Sebastian Lang is aan zijn laatste Tour de France bezig. Dat schreef de coureur van Omega Pharma-Lotto op zijn webblog. De 32-jarige Lang wordt fysiotherapeut in zijn geboortestad Erfurt. Lang stelt dat het steeds lastiger wordt om een nieuwe carrière te beginnen als hij langer blijft wielrennen.

Hoewel Lang niet zegt te stoppen vanwege allerlei minpunten aan de sport, haalt Lang hard uit naar het moderne wielrennen. Met name het systeem van whereabouts "dat in mijn ogen zeer dubieus is wat de mensenrechten betreft" en de UCI, "een wereldbond die ons steeds nieuwe verboden (radio, afstelling van de tijdritfiets) oplegt", moeten eraan geloven.

Lang werd in 2002 prof bij Team Gerolsteiner. In 2008 stapte hij over naar Silence-Lotto dat nu als Omega Pharma-Lotto door het leven gaat. In 2003 won hij de Ronde van Denemarken. Drie jaar later werd hij de beste tijdrijder van Duitsland. Vorig jaar droeg hij de bolletjestrui in de Tour, eerder dit jaar kreeg hij ook de bergtrui in de Giro om zijn schouders.