Perez test in september voor Ferrari

Peterselieman

Sergio Perez zal in september voor het Formule 1-team van Ferrari gaan testen, zo maakte het Italiaanse team bekend. De 21-jarige Mexicaan rijdt dit seizoen voor Sauber, maar zit ook bij de Ferrari Driver Academy, het talentenprogramma van het team uit Maranello.

Perez zal samen met GP2-rijder Jules Bianchi gaan testen met de Ferrari F60 waarmee Kimi Räikkönen in 2009 de Grand Prix van België wist te winnen. Waar de test gehouden zal gaan worden is nog niet bekend. "Dit wordt een zeer interessante test voor ons. We zetten namelijk zowel GP2-coureur Jules Bianchi als Sergio Perez in de auto, zodat we beide coureurs goed kunnen evalueren," zei Luca Baldisserri die de directeur van de Ferrari Driver Academy is.

Perez staat momenteel veertiende in het kampioenschap met acht punten. De Mexicaan werd in de afgelopen Grand Prix van Groot-Brittannië zevende. Ook Bianchi boekte afgelopen weekend succes door een GP2-race te winnen. De Fransman herstelt zich hiermee van een slechte seizoensstart waarin hij vele fouten maakte.