Film in gebarentaal in première op Film Festival

Redactie

Het speelfilmdebuut 170 Hz van Joost van Ginkel gaat op het Nederlands Film Festival in première. Dat maakt het festival woensdag bekend. De dialogen in de film worden gevoerd in gebarentaal. De hoofdrollen worden vertolkt door Gaite Jansen en debutant Michael Muller.

De film gaat over de dove 19-jarige Nick die verliefd wordt op de 16-jarige Evy. Als haar ouders hun relatie afkeuren, lopen de twee weg van huis. Ze houden zich schuil in het wrak van een onderzeeër, waar Evy haar vriendje beter leert kennen en ze meer te weten komt over zijn verleden.

Gaite Jansen, bekend van Sonny Boy, en Michael Muller hebben voor de film gebarentaal geleerd. Ook Porgy Franssen, Ariane Schluter, Robert de Hoog, Hugo Haenen en Eva van Heijningen zijn te zien in de film.

Regisseur Van Ginkel heeft ook het scenario van 170 Hz geschreven. Zijn eerste korte film Zand uit 2008 werd geselecteerd voor het filmfestival van Venetië en werd de Nederlandse inzending voor de Oscars. Het Nederlandse Film Festival vindt van 21 september tot en met 30 september plaats in Utrecht.


Film in gebarentaal in première op Film Festival (Foto: Novum)