Norton speelt slechterik in The Bourne Legacy

Redactie

Edward Norton is in onderhandeling voor de rol van slechterik in The Bourne Legacy. De Britse actrice Rachel Weisz heeft al getekend voor de film, schrijft het Amerikaanse filmblad Variety.

In de vierde film in de Bourne-reeks speelt Jeremy Renner, bekend van The Hurt Locker en The Town, de hoofdrol. Welke rollen de 41-jarige Norton en Weisz gaan vertolken is nog strikt geheim aangezien de filmmakers niets loslaten over de plot van de misdaadthriller.

In de eerste drie films was Matt Damon te zien als de aan geheugenverlies lijdende geheim agent Jason Bourne. Hij wilde niet meewerken aan de The Bourne Legacy omdat Paul Greengrass, regisseur van de tweede en derde Bourne-film, niet betrokken is bij de film. Renner speelt een geheim agent die in hetzelfde programma wordt getraind als Jason Bourne.

The Bourne Legacy wordt geregisseerd door Tony Gilroy, die ook het scenario schreef van de film. Hij is ook verantwoordelijk voor de scenario's van de vorige drie Bourne-films. De film moet in het najaar van volgend jaar in de Nederlandse bioscopen draaien.


Norton speelt slechterik in The Bourne Legacy (Foto: Novum)