Kolk en Koenders op huurbasis naar NAC

André

Santi Kolk en Milano Koenders spelen komend seizoen op huurbasis voor NAC Breda. Daarover werd dinsdagavond overeenstemming bereikt.

"In Santi Kolk hebben we een speler gehaald die op vier posities inzetbaar is", zegt technisch directeur Jeffrey van As op de clubwebsite. "Santi is een creatieve speler, die flair koppelt aan scorend vermogen. Bovendien mag je stellen dat hij een ervaren speler is met bijna driehonderd officiële duels achter zijn naam."

Kolk komt over van Union Berlin. Volgens Van As gaat de aanvaller er financieel op achteruit. "Santi heeft in financieel opzicht wat veren gelaten om bij NAC te kunnen spelen. Hij wil bij ons graag laten zien hoe goed hij nog is."

Koenders speelde vorig seizoen ook op huurbasis bij de club uit Breda. "Ik moest aan het einde van vorig seizoen terugkeren bij AZ, zo werkt dat bij een huurovereenkomst", zegt de verdediger. Hij had het leuk gevonden als trainer Gertjan Verbeek hem in Alkmaar wilde hebben, maar "dingen gaan zoals ze gaan".

"Ik ben in elk geval blij dat NAC me opnieuw wilde huren. Daar hoefde ik ook geen seconde over na te denken. Ik heb hier een leuk jaar gehad en ik ga nu opnieuw voor een lekker seizoen bij NAC en dan zie we daarna wel weer verder." besluit Koenders.