Baas GP Bahrein uit kritiek op F1-teams

Peterselieman

De baas van de Grand Prix van Bahrein, Zayed Alzayani, heeft uitgehaald naar de huidge Formule 1-teams. Hij begrijpt de houding van de teams niet die een voorstel van de FIA om de wedstrijd in oktober terug te laten keren op de kalender hebben afgewezen. In maart dit jaar werd de race vanwege alle onrust in het koninkrijk nog geschrapt.

Alzayani vindt dat mensenrechten niet aangevoerd mag worden om de wedstrijd niet door te laten gaan. "Volgend jaar hebben we een Grand Prix in de Verenigde Staten, maar wat dan met Guantanamo. Worden daar geen mensenrechten geschonden? Zoals Bernie (Ecclestone red.) al eerder zei: als mensenrechten de maatstaf zouden zijn, dan hadden we alleen een Grand Prix in Zwitserland en België," zei hij tegen de London Evening Standard.

"De teams veranderen continu van gedachten. De ene keer vinden ze het hier geweldig en de volgende keer zeggen ze dat ze niet willen komen. Natuurlijk is er in de tussentijd wel wat gebeurd, maar zo veranderlijk kan je niet zijn," zei een boze Alzayani.