Vianen verwerkt in dag maandgemiddelde aan regen

Redactie

Vianen is het zwaarst getroffen door de regen die sinds dinsdagavond op Nederland neerdaalt. In een nacht viel daar 79 millimeter, meldt weeronline.nl. Normaal valt in de hele maand juli zeventig millimeter.

In omliggende plaatsen viel vijftig tot zestig millimeter. Landelijk gezien viel de meeste regen op de lijn Roosendaal-Utrecht-Hoogeveen. Alleen een puntje in het uiterste oosten van de Achterhoek bleef droog, verder kreeg heel Nederland sinds dinsdagavond met regen te maken.

Het is niet voorbij. De regenbuien van dinsdag keren donderdag namelijk terug, maar zijn dan een stuk minder heftig dan dinsdag. Toch kan er dan ook plaatselijk veel vallen.

Bij de Noord-Brabantse politie kwamen dinsdagavond al honderdvijftig meldingen binnen over ondergelopen straten en kelders en omgewaaide bomen. Ook in de provincie Utrecht was sprake van wateroverlast. In Houten zakte zelfs een politiewagen door de weg omdat de regen de grond eronder had weggespoeld, zei een woordvoerder van de brandweer op Radio 1.


Vianen verwerkt in dag maandgemiddelde aan regen (Foto: Novum)