"Uncharted 3-voortgang niet meer te redden"

Kevin (KoosyNL)

Uncharted 3: Drake's Deception zal aan het einde van dit jaar verschijnen. Natuurlijk zal de game een epische singleplayer bevatten maar daarnaast zal er ook wederom een multiplayer inzitten. De bèta van de multiplayer is op dit moment druk aan de gang maar door een bug zijn alle spelers hun voortgang die ze de afgelopen weken hebben geboekt verloren.

Gisteren begonnen de eerste geluiden te komen van mensen wiens status waren teruggezet naar de beginstatus en die alles hadden verloren wat ze tot nu toe hadden verzameld. Naughty Dog is aan het onderzoeken wat er is gebeurd zodat ze het voor de toekomst kunnen voorkomen.

“We are actively looking into what caused the issue so we can prevent it from happening in the future. Finding these kinds of issues early is (thankfully) what a Beta period is for.”

Helaas is de data verlorengegaan en zal het niet mogelijk zijn om de levels en verzamelde items van mensen aan ze terug te geven. Spelers die mee hebben gedaan aan de bèta zouden speciale beloningen krijgen. Veel spelers zijn nu bang dat ze deze niet meer krijgen. Hier heeft Naughty Dog dan weer goed nieuws over.

“The GOOD news is that your progress towards those rewards has NOT been lost – we still have all of your detailed play history by game stored safely and ALL games you have played in the past and are playing right now WILL be counted towards your overall progress,”

Als je nog mee wilt doen aan de bèta van de Uncharted 3-multiplayer, dan moet je snel zijn want deze stopt op 14 juli. Uncharted 3: Drake's Deception verschijnt in november exclusief voor de PlayStation 3.