[Tour] Hoogerland: "Zwaar en mooi tegelijk"

Olga Kroeders

Johnny Hoogerland heeft de eerste Touretappe na zijn spectaculaire val in het prikkeldraad redelijk goed doorstaan. De renner van Vacansoleil kwam zes minuten na ritwinnaar André Greipel over de streep en start ook morgen in de bolletjestrui. "Het ging, maar het ging niet vanzelf", liet hij kort na de finish weten voor de camera van de NOS.

Hoogerland had onderweg weliswaar veel pijn, maar genoot van alle positieve reacties van publiek en collega's. "De mensen die me langs de kant aanmoedigden en de steun van de renners in het peloton gaf veel adrenaline." Niet alleen zijn ploeggenoten zorgden ervoor dat hij zonder al te veel moeite de eindstreep haalde. "Op een gegeven hield zelfs Roman Kreuziger (Astana) me uit de wind. Dat vond ik wel mooi."

Meestrijden om de bergpunten bleek vandaag nog wat te veel gevraagd. Omdat er lange tijd een kopgroep vooruit reed, viel de schade echter mee. Zijn naaste belager Thomas Voeckler kwam slechts één puntje dichterbij. "Hopelijk gaat het vanaf nu iedere dag wat beter", kijkt de Zeeuw hoopvol vooruit. "Ik ga me nu eerst snel laten behandelen."