Mourinho: "Zidane moet nog veel leren"

Olga Kroeders

Zinedine Zidane is vorige week benoemd als technisch directeur bij Real Madrid. De voormalige Franse vedette zal echter nog veel moeten leren, vindt trainer José Mourinho.

Deze week is de eerste werkweek van de middenvelder die van 2001-2006 bij Real Madrid furoren maakte als speler. Vijf jaar na zijn carrière maakt hij zijn officiële rentree in de voetbalwereld als bepaler van het technisch beleid bij De Koninklijke.

Trainer José Mourinho erkent Zidanes voetbalkwaliteiten, maar houdt een slag om de arm. "De beste speler van de wereld zijn voor vele jaren is één ding. Maar als directeur voetbalzaken functioneren rond het eerste team bij zo'n belangrijke club als Real Madrid is heel iets anders."

Maar Mourinho vertrouwt erop dat Zidane een goede toevoeging kan zijn. "Hij gelooft in dit project en denkt dat hij kan helpen. Zidane heeft zeker veel te bieden."

Eerder was Zidane al onofficieel verbonden aan de club als 'speciaal adviseur'. In die rol gaf hij advies aan voorzitter Florentino Perez over mogelijke nieuwe spelers.