Geen Franse kandidatuur OS 2020

Peterselieman

Frankrijk zal niet proberen de Olympische Spelen van 2020 binnen te halen. Het Frans olympisch comité kwam vandaag bijeen om de vernietigende nederlaag van het bid van Annecy voor de Winterspelen van 2018 te evalueren en besloot de Zomerspelen van twee jaar later te laten schieten.

Vorige week koos het internationaal olympisch comité IOC ervoor om de Winterspelen van 2018 aan het Zuid-Koreaanse Pyeongchang te gunnen. Die stad kreeg 63 stemmen. München kreeg er 25 en Annecy bleef steken op slechts zeven.

De deadline voor steden om zich kandidaat te stellen voor de Zomerspelen van 2020 is 1 september. Vooralsnog heeft alleen Rome zich aangemeld. Tokyo, dat voor de Spelen van 2016 verslagen werd door Rio de Janeiro heeft ook interesse, maar twijfelt nog nu de Winterspelen van 2018 al in Azië zijn.

Algemeen wordt verwacht dat Parijs kandidaat wordt gesteld voor de Spelen van 2024. Het Frans olympisch comité heeft gesteld zich voor het einde van het jaar uit te spreken over toekomstige kandidaatstellingen.