[Tour] Geen doping in hotelkamer Kolobnev

Peterselieman

De Franse politie heeft geen dopingproducten gevonden in de kamer van Alexander Kolobnev. Dat liet de openbaar aanklager van Aurillac vandaag weten. De Franse justitie is een onderzoek begonnen tegen de Russische renner van Katusha nadat bekend werd dat hij na de vijfde etappe van de Tour een positieve dopingtest had afgelegd.

Katusha maakte gisteravond al bekend dat Kolobnev, die betrapt werd op het gebruik van een vochtafdrijvend middel, op eigen initiatief voorlopig niet op de fiets stapt. De 30-jarige Rus gaf vandaag ook zelf een verklaring uit. Daarin zei hij niet te weten hoe het verboden diureticum in zijn urinestaal terecht was gekomen. Uit respect 'voor de tourorganisatie en het wielrennen in het algemeen', geeft hij echter verder geen commentaar.

Kolobnev heeft inmiddels een contra-expertise aangevraagd. Als de resultaten daarvan ook positief zijn, wordt hij door Katusha ontslagen. De ploeg zal hem dan ook een boete van vijf jaarsalarissen opleggen. Bovendien kan hij dan een schorsing van maximaal twee jaar opgelegd krijgen.