Mallya trekt boetekleed bij Force India aan

Peterselieman

Force India-eigenaar Vijay Mallya heeft zijn excuses aangeboden voor de fouten die zijn team maakte in de Grand Prix van Groot-Brittannië. Coureurs Paul di Resta en Adrian Sutil leken onderweg naar solide puntenfinishes, maar enkele mislukte pitstops zorgden er voor dat Sutil elfde werd en Di Resta vijftiende.

Di Resta lag in de race lange tijd zevende, maar viel ver terug toen hij binnengeroepen werd en de banden van zijn teamgenoot klaar stonden. Het zoeken naar de juiste banden duurde zo lang dat de Schot op een plaats buiten de punten weer de baan op kwam. Een aanrijding met Sébastien Buemi zorgde er vervolgens voor dat hij kansloos voor een goede klassering was.

Sutil reed in eerste instantie achter zijn teamgenoot en kende zijn eigen pitproblemen. De Duitser zegt dat hij voor zijn tweede stop te vroeg naar binnen is geroepen, waardoor hij een keer extra moest stoppen en mogelijk hierdoor een puntenfinish verloren heeft.

"Excuses aan de fans van Force India. Beide auto's hadden in de top tien moeten finishen en punten moeten behalen, maar we hebben de strategie en de pitstops verknald," zei Mallya op zijn Twitteraccount.