Sneijder: "Ik blijf het liefst bij Inter"

Olga Kroeders

Over de toekomst van Wesley Sneijder wordt flink gespeculeerd, maar als het aan de middenvelder zelf ligt, blijft hij het liefst bij zijn huidige club Inter.

"Als de club besluit mij te verkopen, zal ik gaan. Maar het zou wel teleurstellend zijn", zegt Sneijder tegen het Italiaanse Vanity Fair. "Ik zou de stad Milaan erg gaan missen en daarnaast ook Inter. Maar goed, zo is het voetbal nu eenmaal." Inter is best bereid om de middenvelder te verkopen, maar daar moet wel een flink bedrag voor op tafel gelegd worden.

Naar verluidt wil de Italiaanse club Sneijder voor 35 miljoen euro verkopen. Manchester United zou volgens de laatste berichten werk gaan maken van een transfer. Zijn hoge salaris zou echter een probleem zijn voor de Engelse landskampioen. Hij verdient bij Inter bijna 40.000 euro meer dan Wayne Rooney, de best betaalde speler van Manchester United.

Sneijder zegt dat hij zich al eens eerder in eenzelfde situatie heeft gewaand. "Toen ik aan Inter werd verkocht, was ik ook het liefste in Spanje bij Real Madrid gebleven. Maar in tien minuten tijd veranderde alles." De 27-jarige speler tekende in 2007 een vijfjarig contract bij Real Madrid, maar vertrok na twee jaar naar Italië.