Toch betalen voor 'gratis' schietspel Dust 514

Redactie

Spelers moeten toch betalen voor de online schietgame Dust 514. Gamestudio CCP gaat tien tot twintig dollar vragen. Dit bedrag wordt omgezet naar virtuele valuta voor in het spel. Dat schrijft de website Gamesindustry maandag. Dust 514 werd begin juni aangekondigd als een gratis schietspel voor de PlayStation 3.

CCP vraagt het geld om de aanloopkosten voor de game te drukken. Deze werkwijze van de gamestudio druist in tegen de gewoontes die gehanteerd worden binnen het verdienmodel 'free to play'. Een game wordt daarbij gewoonlijk gratis aangeboden, waarna spelers naar eigen wens geld kunnen uitgeven in de spelwereld.

Gebeurtenissen in het schietspel Dust 514 moeten effect hebben op de spelwereld Eve Online, een andere game van CCP Games, en vice versa. Zo zou volgens de gamestudio door een enkele kogel in het schietspel de machtsverhouding in het Eve Online-universum kunnen verschuiven.

In tegenstelling tot het schietspel moet er voor Eve Online maandelijks betaald worden. Dust 514 moet begin volgend jaar in de online winkel van de PlayStation 3 verschijnen.


Toch betalen voor 'gratis' schietspel Dust 514