Monument voor drama winkelcentrum Alphen

Redactie

Er komt een monument om de dodelijke schietpartij in winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan den Rijn te herdenken. Het herinneringsteken wordt precies een jaar na het drama, op 9 april volgend jaar, onthuld.

Bij de gemeente Alphen zijn rond de veertig ideeën binnengekomen over de vorm van het monument en over de locatie ervoor. De gemeente gaat met een aantal betrokkenen praten om de plannen verder uit te werken. Ook wordt bekeken of de direct na de schietpartij verzamelde condoleances, kaarten, brieven en andere steunbetuigingen een onderdeel van het monument kunnen vormen.

Voor slachtoffers en nabestaanden organiseert de gemeente na de zomer een bijeenkomst. Volgens burgemeester Bas Eenhoorn is er bij de groep nog steeds grote behoefte om met elkaar over de geberutennissen op 9 april te praten.

Tristan van der V. schoot 9 april zes mensen dood, waarna hij zelfmoord pleegde. Zestien mennen raakten gewond. Een slachtoffer ligt nog steeds in het ziekenhuis en zal nooit meer kunnen lopen, vertelde Eenhoorn maandagochtend op de persconferentie over het drama.