Velthuizen mag weg bij Hércules Alicante

Peterselieman

Piet Velthuizen moet op zoek naar een nieuwe club. De 24-jarige doelman heeft van zijn club Hércules Alicante een brief gekregen dat hij te zwaar op de begroting drukt en dat hij daarom niet meer terug hoeft te keren. Hércules degradeerde vorig seizoen uit de Spaanse Primera División en moet daarom sterk bezuinigen.

"Hiervoor heb ik natuurlijk geen contract voor vier jaar getekend. Ze hebben blijkbaar spelers gehaald voor een jaar, zonder te overdenken wat de gevolgen zouden zijn bij degradatie. Mijn zaakwaarnemer en ik zijn er niet zo happig op om op het voorstel van Hércules tot contractontbinding over te gaan, want dan kan ik misschien fluiten naar mijn geld. Maar het lijkt me duidelijk dat we inzetten op een transfervrije status. Mijn zaakwaarnemer bekijkt nu wat voor stappen we het beste kunnen nemen," zei Velthuizen tegen NUsport. De doelman heeft van zijn werkgever nog 4,5 maand salaris tegoed.

Velthuizen is in ieder geval al op zoek naar een andere club. "Er lopen wat contacten, maar er is niks concreet. In de meeste grote competities beginnen ze pas deze week met trainen, dus ik heb nog wel even. Ik sta voor alles open, ook voor een club uit de Nederlandse top zes. Op dit moment zijn de meeste clubs al voorzien, maar in de voetballerij kan veel gebeuren. Dat weet jij ook."

De goalie traint nu in de buurt van Beuningen waar hij woont. "Ik loop veel voor mezelf en train geregeld op een veldje met mijn schoonvader en zwager. Mijn schoonvader is Hans Tassenaar, die heeft vroeger nog bij Vitesse gekeept. Hij houdt me wel scherp, hoor. Hij heeft me net nog in de zandbak laten rennen. Als ik straks bij een club aansluit, ben ik topfit," zei de doelman die graag naar het EK 2012 wil. Wel weet hij dat hij hiervoor wel aan spelen toe moet komen.