Sanders is klaar met 'pertinente onzin' over PSV

Olga Kroeders

Algemeen directeur Tiny Sanders zegt klaar te zijn met de 'onzinverhalen' over de financiële gang van zaken van PSV.

Afgelopen zaterdag zette Tscheu La Ling, beoogd algemeen directeur van Ajax, vraagtekens bij het beleid van zowel Feyenoord als PSV. "Ajax moet jonge spelers opleiden", zei La Ling. "Geen oude dure aankopen, zoals dat niet alleen bij Ajax maar ook bij PSV, Feyenoord en andere clubs is gebeurd. Allemaal door mensen uit het bedrijfsleven die overheidsgelden en sponsorinkomsten gebruikten."

"Toen die gelden wegvielen, konden veel clubs hun eigen broek niet ophouden. Zie PSV en Feyenoord. PSV krijgt miljoenen van de gemeente en steekt even later alweer een slordige twintig miljoen euro in nieuwe spelers."

Sanders reageert in het Algemeen Dagblad fel op de uitlatingen van La Ling. "Het moet afgelopen zijn met de pertinente onzin die verteld wordt over de financiën bij PSV. In tegenstelling tot veel clubs heeft PSV nooit subsidie ontvangen, en de verkoop van de grond nu, als onderdeel van het totale herstelplan, is een zakelijke transactie, weer zonder subsidie. De opbrengst van de grondverkoop wordt gebruikt om dure leningen af te lossen."