Dodental treinongeluk India gestegen

Redactie

Het dodental als gevolg van een treinongeluk afgelopen zondag in India is gestegen tot 67. Het vermoeden bestaat dat er nog meer slachtoffers in het verwrongen wrak van de trein zitten. Reddingswerkers en militairen proberen met snijbranders bij de slachtoffers te geraken.

De sneltrein was vanuit Howrah, een station bij Kolkata in het oosten van India, op weg naar Kalka aan de voet van de Himalaya, toen de twaalf rijtuigen en de locomotief bij het stadje Fatehpur in de deelstaat Uttar Pradesh ontspoorden. Wat de oorzaak van het ongeluk is, is niet bekend, maar de machinist zou de noodrem in werking gesteld hebben, vermoedelijk om vee dat rondscharrelde op het spoor niet aan te rijden.

Een van de wagons van de trein is bovenop een andere terechtgekomen. "Het is een lastige operatie. Er worden twee hijskranen ingezet om de wagon op te hijsen", aldus kolonel Amarjit Dhillon, de leider van de reddingsoperatie.

Het spoornetwerk in India is een van de grootste ter wereld. Dagelijks reizen er zo'n veertien miljoen mensen met de trein. Ongelukken komen veel voor en zijn vaak terug te voeren op slecht onderhoud of menselijke fouten.