Teleurstellende race voor Di Resta

Peterselieman

Voor Paul di Resta leek het Formule 1-weekend op Silverstone niet stuk te kunnen. De jonge Schot stuurde de Force India naar een zesde plaats op de startopstelling en ook in de race lag hij lange tijd in de punten. Een mislukte pitstop en een aanrijding met Sébastien Buemi deden hem uiteindelijk op de vijftiende plaats belanden.

"De eerste ronde was erg verraderlijk. Ik was wat voorzichtig in de eerste paar ronden, zeker na mijn incident in de regen in Canada. Gisteren was een geweldige dag, de race was uiteindelijk teleurstellend," zei Di Resta tegen de BBC. "Het team vertelde mij dat ik in die ronde naar binnen moest komen voor de pitstop. Ik reed de pitlane in en op dat moment riep het team tegen me om buiten te blijven. Ik was echter al in de pitlane en ik vertelde het team dat ze klaar moesten staan voor mij. De verkeerde banden stonden klaar en vanaf dat moment was mijn race verloren."

Di Resta moest lang wachten op zijn banden en toen ze er eenmaal om zaten was hij in de ranglijsten ver gezakt. Op zijn weg naar voren kwam de Schot Sébastien Buemi tegen, waardoor een aanrijding het gevolg was. Buemi moest opgeven, terwijl Di Resta andermaal naar binnen kon voor banden en een nieuwe neus. "Het was geen frustratie van mijn kant om posities goed te maken. Ik kwam uit de pits, kon het DRS gebruiken en wilde hem zo snel mogelijk voorbij. Hij gaf me geen ruimte, maar het was uiteindelijk een race-incident."