Aretha Franklin: Halle Berry is terug in de race

Redactie

Nog altijd is niet zeker wie Aretha Franklin gaat vertolken in de film over haar leven. Eerder dit jaar leek het erop dat Halle Berry de rol binnen had gesleept, maar de race ligt weer helemaal open.

"Ik moet mijn goedkeuring geven aan wie mij gaat spelen", laat Franklin weten aan het Canadese tijdschrift Maclean's. Volgens de legendarische soulzangeres gaat het momenteel tussen Berry, actrice en zangeres Jennifer Hudson en zangeres Fantasia. Berry haakte enige tijd geleden af, omdat zingen niet een van haar sterke punten is.

"Jennifer Hudson en Fantasia worden overwogen, maar Halle Berry is weer terug in de race. Ik heb haar gesproken achter de schermen van Oprah's afscheidsshow en ze heeft me laten weten dat ze de rol nog steeds wil", zegt Franklin. "Ik zei tegen haar: we hebben nooit van je verwacht dat je gaat zingen, we wisten al dat je geen zangeres bent. Desondanks denk ik dat ze het kan."

De 69-jarige zangeres is al jaren bezig met het filmproject. De film wordt gebaseerd op haar eerder verschenen autobiografie.


Aretha Franklin: Halle Berry is terug in de race (Foto: Novum)