[Tour] Gesink blij en opgelucht

Olga Kroeders

Robert Gesink kwam vandaag de negende etappe zonder kleerscheurem door. Na afloop was de kopman van Rabobank dan ook blij.

"Superblij dat ik vandaag goed doorgekomen ben. De mannen hebben me super op de been gehouden", waarmee Gesink verwees naar de beklimming van de eerste berg van vandaag waar hij moest lossen uit het peloton. "Ze begonnen me moraal in te spreken. Dat had ik echt even nodig. Richting het einde ging het steeds beter. Ik zag andere mannen ook moeilijke gezichten trekken. Ik dacht: nou, wacht eens even."

Gesink begon uiteindelijk in de grote groep aan de slotklim richting de finish. "Ik verlies heel weinig, denk ik. Ben ik heel blij mee", aldus de Nederlander, die acht seconden toegaf op de concurrentie.

Er was nog meer goed nieuws voor Rabobank want de etappe werd gewonnen door Luis León Sánchez. "Fantastisch dat Luis León gewonnen heeft. Ik gun het hem echt. Dit is super voor de ploeg en voor hem. De stemming was bedrukt, maar vandaag zal die stemming een stukje beter zijn richting de rustdag."