Alonso: "Het is eindelijk weer gelukt"

Peterselieman

Fernando Alonso won vandaag de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Ferrari-coureur wist op Silverstone op een opdrogende baan liefst twintig seconden voor kampioenschapsleider Sebastian Vettel te eindigen die nog wel tweede werd. Na afloop sprak een dolblije Alonso van een seizoen waarbij iedere race een finale zal gaan worden.

"Ik zag de problemen bij Vettel in de pits. Vervolgens kon ik eerder de baan op dan hem. Ik ging aan de leiding van de wedstrijd en kon wegrijden van de anderen," zei Alonso die in de tweede helft van de wedstrijd domineerde, maar in het eerste deel alle moeite had om zich staande te houden bij de voorsten.

"Het was een lastige race. De omstandigheden waren wispelturig. De intermediates deden het op een gegeven moment niet meer, dus toen stapten we over op de slicks. Aanvankelijk ging dat niet goed, maar we werden steeds sneller. In deze race mochten er geen fouten worden gemaakt omdat alles naast de baan heel nat was. De auto was vandaag snel genoeg voor de overwinning en het is eindelijk weer gelukt," zei Alonso die dan ook de snelste ronde van de race op zijn naam zette.

Over het feit dat de Spanjaard tijdens de race even ingehaald werd door Lewis Hamilton deed hij luchtig. "In die fase was hij erg snel. We stonden na die inhaalactie vierde maar bleven geduldig. Wij wisten dat onze tijd nog ging komen. Niet veel later kon ik Hamilton dankzij KERS en DRS weer inhalen. Vervolgens kon ik de jongens van Red Bull aanvallen. Dat moeten we vanaf nu elke Grand Prix doen om onze titelkansen in leven te houden. Elke race is een finale en die moeten we zien te winnen. Onze benadering zal heel agressief zijn."