Agenten met stenen bekogeld in Helmond

Jordy Kruse

Bij uitgaansgeweld in de Brabantse plaats Helmond zijn in de nacht van zaterdag op zondag agenten met onder meer stenen bekogeld. In het tumult beet een politiehond een agent in zijn kuit. Er vielen geen gewonden, zegt een politiewoordvoerder.

Door het warme weer en een kermis was het een stuk drukker dan normaal. Rond 03.00 uur werd het onrustig rond de Kasteellaan. Meerdere keren moest de politie ingrijpen omdat mensen op de vuist gingen.

Veel mensen bleven kijken, waardoor het volgens de woordvoerder nog onrustiger werd. De agenten sommeerden het publiek door te lopen, waarop sommigen de agenten begonnen te bekogelen. De politie pakte hiervoor een 19-jarige man en een 21-jarige man uit Helmond op.

Een andere 19-jarige Helmonder weigerde te vertrekken. Toen hij werd opgepakt, vernielde hij een politiewagen. Hij en de twee anderen zijn ingesloten. In totaal werden negen mensen aangehouden.

Met honden probeerde de politie het publiek op afstand te houden. Een van de honden beet een agent in zijn kuit. Hoe dat precies kon gebeuren, is niet bekend. "Het zijn nauwe steegjes, dus ik kan me voorstellen dat de hond zich in het nauw gedreven voelde en zo tot deze fout kwam", zegt de woordvoerder.