Chadli: ''Verrast dat ik zoveel heb gespeeld''

Olga Kroeders

Nacer Chadli werd vorig jaar zomer door FC Twente weggeplukt bij AGOVV Apeldoorn. De Marokkaanse Belg brak meteen door als basisspeler iets wat hem heeft verrast.

''Uiteindelijk ben ik wel verrast dat ik al zo veel gespeeld heb. Ik kwam als derde keus op links, maar heb me daardoor niet laten ontmoedigen. Een paar maanden eerder had Johan Derksen op het profvoetbalgala nog zijn twijfels uitgesproken of ik de Eredivisie wel zou aankunnen'', blikt Chadli terug op zijn bliksemstart in Enschede.

Een terugkeer naar België - waar hij op zijn zestiende bij Standard Luik werd weggestuurd - was volgens Chadli niet aan de orde. ''Ik wilde me bewijzen in de Eredivisie, of in Duitsland. De manier van voetballen in Nederland beviel me wel; er wordt aanvallend gespeeld, vooral via combinaties over de grond. Dat bevalt mij prima.''

Tevens maakte Chadli afgelopen seizoen de keuze voor de Belgische ploeg. Hij verkoos de Rode Duivels daarmee boven het Marokkaanse elftal. Op de linksbuitenpositie is in België met Dries Mertens (PSV) en Eden Hazard (Lille) de concurrentie groot. Toch kwam Chadli al tot vier interlands waarin hij één keer scoorde.