[Copa] Brazilië speelt ook tegen Paraguay gelijk

Peterselieman

Brazilië heeft ook in zijn tweede groepsduel op de Copa America punten verspeeld. De ploeg van bondscoach Mano Menezes speelde met 2-2 gelijk tegen Paraguay. Invaller Fred voorkwam in de slotfase een nederlaag voor de Goddelijke Kanaries, die zondag in het eerste groepsduel niet verder kwamen dan 0-0 tegen Venezuela.

Brazilië kon in de eerste helft niet overtuigen, maar creëerde wel een aantal kansen. De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was echter voor Paraguay, dat Roque Santa Cruz na voorbereidend werk van Lucas Barrios zag missen. Pato stelde daar voor de Brazilianen iets tegenover, maar zes minuten voor rust was het Jadson die met een geplaatst schot de score opende.

Santa Cruz wist tien minuten na rust de bal wel langs doelman Julio Cesar te krijgen, waardoor de stand weer in balans was. Na het doelpunt groeide Paraguay in de wedstrijd en ruim twintig minuten voor tijd bracht Nelson Valdez zijn ploeg na een counter aan de leiding. Fred, die de teleurstellende Neymar verving, zorgde kort voor tijd alsnog voor de gelijkmaker.

Later op de avond vindt het tweede duel in Groep B plaats. Venezuela neemt het dan op tegen Ecuador.


Brazilië speelt ook tegen Paraguay gelijk op Copa (Foto: Novum)