Brands: "Doelstelling PSV is simpel"

Sjors (Sj0rSz)

PSV heeft aan het einde van de middag zijn eerste officiële persconferentie van het nieuwe seizoen gegeven. Technisch directeur Marcel Brands voerde het grootste deel van de tijd het woord. Daarnaast waren ook persvoorlichter Pedro Salazar-Hewitt en trainer Fred Rutten aanwezig.

"We gaan steeds vroeger beginnen en hebben een lange zomer te gaan," begon Brands zijn relaas. Daarmee refereerde de technisch directeur onder meer naar het sluiten van de transfermarkt, die pas eind augustus zal plaatsvinden. "We weten allemaal dat er nog een heleboel dingen kunnen gebeuren, maar waar mogelijk hebben we de selectie weten te versterken. "

Daarnaast deed Brands ook uit de doeken wat de doelstelling van PSV in het nieuwe voetbaljaar zal zijn. "Onze doelstelling is heel simpel, we moet en zullen altijd strijden om de titel. Dat hoort bij deze club. We weten allemaal dat we het vorige seizoen afgesloten hebben met een teleurstelling maar we hebben de afgelopen periode niet stilgezeten. Ik ben blij met dat geen waar we toch nu toe in geslaagd zijn."

Brands liet ook weten dat de technische staf van PSV grotendeels hetzelfde zal blijven. Zo is Philip Cocu van plan zijn contract te verlengen. Ook René Eijkelkamp heeft zijn overeenkomst met de club uit de Lichtstad voor de periode van een jaar bekend.

PSV slaagde er in de afgelopen periode ook in om een aantal jeugdspelers vast te leggen. Brands: "We hebben jeugdige talenten, zoals bijvoorbeeld Abel Tamata langer aan ons weten te binden. De komende week zullen meerdere jeugdspelers hun contract verlengen, zoals Marco Ospitalieri en Memphis Depay en daar zijn we natuurlijk erg blij mee."

Aan het einde van de rit liet Rutten weten 'graag kampioen te willen worden'. "Ik wil graag kampioen worden en daar gaan we ook voor. De druk is er bij PSV altijd, maar ik voel niet meer druk dan anders."