Vader stak brand Hoofddorp aan

Redactie

De brand die maandagnacht het leven kostte aan vijf leden van een Hoofddorps gezin is aangestoken door de vader. Dat blijkt uit het onderzoek naar de brand dat inmiddels is afgerond. Dat laat de politie vrijdag weten.

Het is volgens de politie uitgesloten dat de brand een technische oorzaak heeft. Er zijn meerdere afzonderlijke brandhaarden gevonden en de brand werd op meerdere plekken aangestoken met motorbenzine. In de woning aan de Haya van Somerensingel zijn bovendien twee jerrycans aangetroffen en er waren geen sporen van braak.

Dat het de vader is die de brand heeft aangestoken blijkt uit forensisch en tactisch onderzoek. Hij heeft geen hulp gehad van buitenaf.

Behalve de 43-jarige vader kwamen zijn 35-jarige vrouw en hun drie kinderen om het leven, twee meisjes en een jongen in de leeftijd van 11, 9, en 7 jaar oud. Geen van de slachtoffers had andere verwondingen. Ze zijn overleden door de brand.

De burgemeester van Hoofddorp meldde eerder al dat de brand door een gezinslid was aangestoken. Dat kwam hem op kritiek van de familie van de slachtoffers te staan. De nabestaanden zijn vrijdag van de onderzoeksresultaten op de hoogte gesteld.