Cloudy With A Chance Of Meatballs krijgt prequel

Manju (angrodpallanen)

Cloudy With A Chance Of Meatballs krijgt een prequel, zo maakt Sony Pictures Animation bekend. De redelijk succesvolle animatiefilm uit 2009 bracht wereldwijd $243 miljoen op. Reden genoeg voor de animatiestudio om een vervolg te maken.

De film gaat over een sullige uitvinder die zijn vervallen stadje nieuw leven probeert in te blazen. Het is gebaseerd op de boekenreeks van Judi en Ron Barrett en een vervolg gebaseerd op het volgende boek, Pickles In Pittsburgh, zou logisch zijn. Sony kiest echter voor een andere insteek. John Francis Daley en Jonathan Goldstein, de makers van Horrible Bosses dat deze zomer in de bioscoop draait, schrijven een compleet nieuw verhaal dat vooraf zal gaan aan Cloudy With A Chance Of Meatballs.

In het origineel zagen we al een groot deel van de jeugd van het hoofdpersonage, Flint Lockwood. De vraag rest dus waar de prequel over zal gaan. Ook is het de vraag of regisseurs Phil Lord en Chris Miller terug keren. Miller is is nu druk bezig met de verfilming van 21 Jump Street, die in 2012 uit komt.