Grolsch Veste nog niet vrijgegeven

Redactie

Het stadion van FC Twente, de Grolsch Veste, wordt nog niet vrijgegeven. Vrijdagochtend vinden inspecties plaats om te kijken of de kantoren die in het stadion gevestigd zijn weer toegankelijk kunnen worden gemaakt. Naar verwachting is hier aan het einde van de ochtend uitsluitsel over, meldt een woordvoerder van de gemeente.

De inspectie wordt uitgevoerd door constructeurs van de gemeenten en door de politie en brandweer. Om 11.30 uur overlegt burgemeester van Enschede Peter den Oudsten met de politie, brandweer en andere betrokken instanties over de situatie bij het stadion, waar donderdag het dak van een tribune in aanbouw instortte.

Den Oudsten bezocht donderdagavond samen met ziekenhuisdirecteur Herre Kingma de slachtoffers die in het Medisch Spectrum Twente liggen. De toestand van de gewonden is vrijdagochtend ongewijzigd. Een persoon verkeert nog altijd in kritieke toestand.

Bij het incident donderdag in de Grolsch Veste raakten vijftien personen gewond, een 31-jarige bouwvakker uit Nijverdal overleed.