'Rasmussen wil 5,6 miljoen euro van Rabobank'

Olga Kroeders

Wielrenner Michael Rasmussen eist een schadevergoeding van 5,6 miljoen euro van zijn voormalige werkgever Rabobank. Dat laat hij weten aan De Telegraaf. De Deen werd door de Nederlandse formatie uit de Tour de France van 2007 gehaald nadat hij had gelogen over zijn whereabouts, de verblijfplaats van een renner.

De 37-jarige Rasmussen lag destijds op koers om de Tour te winnen. Hij werd kort daarna voor twee jaar geschorst. In 2009 keerde de Deen terug in het peloton.

Rasmussen zou een compensatie willen zien voor de misgelopen inkomsten. In juli 2008 werd door de Utrechtse kantonrechter vastgesteld dat hij terecht was ontslagen, maar dat Rabobank voor aanvang van de Tour al genoeg informatie bezat om maatregelen te nemen. Ze hadden hem niet op staande voet mogen ontslaan.

De kantonrechter oordeelde drie jaar geleden dat de bankiersformatie een bedrag van 715.000 euro aan Rasmussen moest betalen. Volgens de klimspecialist moeten daar echter gemiste inkomsten uit sponsorcontracten, criteriums en premies bij worden opgeteld. De zaak komt volgens zijn advocaat, André Brantjes, in september of oktober voor.