Bridesmaids-actrices: vrouwen zijn hilarisch

Redactie

Het idee dat vrouwen niet grappig kunnen zijn is grote onzin volgens Kristen Wiig en Melissa McCarthy. De actrices uit de komedie Bridesmaids kennen juist heel veel hilarische vrouwen. "Ik ken niemand die geen vrouwen met humor kent, tenzij ze in een kartonnen doos wonen", zegt McCarthy tegen Novum Nieuws.

In Bridesmaids vraagt de beste vriendin van Annie (Wiig) haar als ceremoniemeester. De chaotische vrijgezel neemt de taak aan, maar die blijkt zwaarder dan gedacht. McCarthy speelt de stoere schoonzus van de aanstaande bruid.

Volgens de actrices bewijst hun komedie dat vrouwen zeker wel een geestige kant hebben. "In artikelen wordt vaak de vraag opgeworpen of vrouwen wel grappig kunnen zijn", vertelt Wiig. "Ja, dat zijn ze al jaren."

Bridesmaids is geschreven door Kristen Wiig en haar goede vriendin Annie Mumolo. "Het is niet geschreven door iemand die grappig wilde zijn, maar door twee vrouwen met humor", aldus McCarthy. Wiig vindt zelf dat ze een maf gevoel voor humor heeft. "Ik hou heel erg van films als Airplane! en Naked Gun", aldus Wiig. "Ik lach altijd als iemand uit een vliegtuig wordt geduwd en je een pop ziet vallen."

Bridesmaids draait vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen.


Bridesmaids-actrices: vrouwen zijn hilarisch (Foto: Novum)