Air France wil onderste uit de kan

Jordy Kruse

Air France, onderdeel van Air France-KLM, probeert voor de geplande aankoop van ongeveer 100 'wide body jets' van Airbus en Boeing vanuit financieel oogpunt het onderste uit de kan te halen, meldt Air France-KLM Chief Executive Officer Pierre-Henri Gourgeon donderdag.

De luchtvaarder zei van plan te zijn om de order te verdelen tussen Boeing en Airbus, de commerciële vliegtuigen-divisie van European Aeronautic Defence & Space Co nv (EAD.FR). Airbus' A350, die als alles volgens plan verloopt eind 2013 geintroduceerd zal worden, concurreert met de Boeing 787 Dreamliner.

"De twee modellen zijn zeer concurrerend in termen van hun technische en economische prestaties", zei Gourgeon ter afsluiting van een Algemene Vergadering van Aandeelhouders (ava). "Het is aan ons om de voorstellen die op tafel liggen, met name vanuit een financieel oogpunt, te verbeteren", aldus de bestuurder die eraan toevoegde dat een belangrijk onderdeel van de contractonderhandelingen betrekking heeft op het onderhoud van de vliegtuigen.

De Air France-KLM Raad van Bestuur (RvB) zal volgens de bestuurder naar verwachting in de zomer een besluit nemen omtrent de order.