Spike Lee in onderhandeling voor remake Oldboy

dekatophetspek

De 54-jarige filmmaker - bekend vanwege zijn films over rassenkwesties en de rol van de media in het moderne leven - is in besprekingen voor een nieuwe versie van de Koreaanse Cultfilm Oldeuboi van Park Chan-wook uit 2003. Mark Protosevich, die eerder het scenario leverde voor onder andere Thor en I Am Legend, zal het verhaal herschrijven voor de Hollywood remake. 

In de originele film draait het om een man die op mysterieuze wijze wordt ontvoerd. Na 15 jaar in een kamer opgesloten te hebben gezeten, wordt de man opeens vrijgelaten. De man probeert uit te zoeken waarom hij gevangen zat en komt er dan achter dat zijn vrouw is vermoord. Vanaf dat moment heeft de man nog maar 1 doel in zijn leven. Wraak. Bloedige wraak. 

Doug Davidson en Roy Lee zullen voor de productie van de film zorgdragen. De Oldboy remake zal de eerste film van Lee zijn sinds If Got Is Willing and Da Creek Don't Rise, een documentaire over de Golf van Mexico, de effecten van Hurricane Katrina en de gevolgen van het olielek van BP in die regio.