LG kondigt einde spelcomputers aan

Redactie

De tijd van de draagbare spelcomputers is voorbij. Smartphones zijn krachtig genoeg om aan de vraag naar games te voldoen. Dat stelt bestuursvoorzitter Jong-seok Park van LG volgens het magazine Computer and Videogames. De LG Optimus 3D is de eerste mobiele telefoon van het Koreaanse bedrijf waarop games in 3D te spelen zijn.

De lancering van de Optimus 3D, die sinds 1 juli in Nederland verkrijgbaar is, is een directe aanval op Nintendo. Dit voorjaar bracht de gamegigant de Nintendo 3DS op de markt waarmee spellen ook zonder het gebruik van een speciale bril ook in 3D gespeeld kunnen worden.

Nintendo heeft altijd tegengesproken dat smartphones een concurrent voor zijn spelcomputers zouden zijn. Volgens het Japanse bedrijf zouden consumenten altijd games willen spelen op een speciaal daarvoor bedoeld apparaat.

De verkoop van de Nintendo 3DS blijft echter achter bij de verwachtingen van Nintendo. Analisten zijn van mening dat de opmars van het gamen op mobiele telefoons hier iets mee te maken heeft. Spellen als Angry Birds, Cut the Rope en Farmville houden menig forens tijdens een treinrit in hun greep.


LG kondigt einde spelcomputers aan (Foto: Novum)