Agenten vrijuit na neerschieten Duitser

Redactie

De agenten die in januari gericht schoten bij de aanhouding van een verwarde man in Rotterdam, hebben volgens de regels gehandeld. Zij worden niet vervolgd. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Rotterdam donderdag bekendgemaakt. De 30-jarige man uit Duitsland raakte gewond.

Agenten kwamen op de avond van 8 januari naar de Terbregseweg nadat mensen hadden doorgegeven dat ze daar waren bedreigd door een man die een vuurwapen bij zich had. De man reageerde niet op waarschuwingen in het Engels en Duits. Toen hij doorliep naar een woonwijk werden enkele waarschuwingsschoten gelost, waarop de Duitser ook niet reageerde. Vervolgens schoten twee agenten gericht op hem, de man werd door één kogel geraakt.

Zoals gebruikelijk stelde de rijksrecherche een onderzoek in, waaruit bleek dat de 30-jarige onder invloed van softdrugs en alcohol verkeerde. Ondanks zoekacties is nooit een vuurwapen gevonden. Maar omdat de man in de richting van een woonwijk liep, en omdat verschillende getuigen een vuurwapen hadden gezien, was de aanhouding en het gebruik van de wapens terecht, aldus de justitie.

De Duitser kan nog beroep aantekenen bij het gerechtshof in Den Haag.