United trio richting Sunderland

RGS

Sunderland is hard onderweg om drie spelers van Manchester United over te nemen. Het bod van 13,5 miljoen euro voor Wes Brown, John O'Shea en Darron Gibson was in juni al door The Red Devils geaccepteerd.

Brown (31) had gisteravond zijn medische keuring en heeft een vierjarig contract getekend. De verdediger speelde sinds de jeugd voor United en tekende in 1996 zijn eerste professionele contract . Na twee jaar bij de reserve te hebben gespeeld maakte hij in 1998 zijn debuut voor het eerste team.

Brown speelde in totaal 361 keer voor United en scoorde daarin vijf keer. Hij vormde een uitstekend verdedigingsduo met Rio Ferdinand, maar werd tijdens zijn carrière geplaagd door blessures. Na de komst van Nemanja Vidić werd hij tweede keuze. De Engelse international won vijf keer de Premier League en twee keer zowel de FA Cup als de UEFA Champions League.

O'Shea (30) onderging vanochtend zijn medische keuring en er wordt verwacht dat ook hij wordt ingelijfd door de Black Cats. De Ierse international is ook afkomstig van de United jeugdacademie. Op 17-jarige leeftijd tekende de verdediger een professioneel contract met een debuut in het eerste elftal in 1999. In totaal speelde O'Shea 392 wedstrijden voor The Red Devils en maakte hij vijftien doelpunten. De Ier heeft vijf Premier League titels, één FA Cup en één UEFA Champions League achter zijn naam staan.

Tussen Darron Gibson en Sunderland is nog enige onenigheid over het salaris. De Ierse middenvelder vraagt namelijk 45.000 euro per week. Naar verluidt is de 23-jarige wel bereid om met minder genoegen te nemen. Gibson is ook al een product van de jeugdacademie van United, alleen lukte het hem nooit om indruk te maken op Sir Alex Ferguson.