Van der Sar en Seedorf op shortlist RvC Ajax

Sjors (Sj0rSz)

De Raad van Commissarissen (RvC) van Ajax, die op 25 juli zal aantreden, heeft onder leiding van beoogd voorzitter Steven ten Have een shortlist samengesteld. Op deze lijst staan namen, die in aanmerking komen voor de functie van algemeen directeur bij de Amsterdammers.

Johan Cruijff is nog altijd bezig om Tscheu La Ling voor de functie van algemeen directeur te strikken, maar stuit op veel verzet binnen de RvC. Deze club heeft daarop een shortlist samengesteld, die als alternatief voor La Ling moeten gaan fungeren. Op dit lijstje prijken zeker niet de minste namen; Marc Overmars, Edwin van der Sar, Clarence Seedorf en Dennis Bergkamp.

Overmars werd in een eerder stadium al genoemd als mogelijk opvolger van Rik van den Boog. De voormalig Ajacied is echter al een tijdje werkzaam bij Go Ahead Eagles en gaf aan zichzelf nog niet geschikt genoeg te vinden om op korte termijn een functie binnen de directie te vervullen.

Bergkamp heeft zich bij Ajax een sleutelrol toegeëigend. Op dit moment is de oud-voetballer assistent-trainer van de selectie van Ajax. Daarnaast werkt hij samen met Wim Jonk aan het hervormen van de jeugdopleiding van de club uit de hoofdstad.

Van der Sar beëindigde onlangs zijn actieve carrière als voetballer en is inmiddels gestart met een trainerscursus. Seedorf is de enige naam uit het rijtje, die nog actief is als speler. De middenvelder staat nog tot medio 2012 onder contract bij AC Milan en heeft daarnaast nog een eigen bedrijf in sportmanagement.