De Boer: "Serero kan een topspeler worden"

Wessenator

Na het oefenduel van Ajax tegen de amateurs van AZSV Aalten (0-11 winst) vertelde coach Frank de Boer trots te zijn op de talentvolle Thulani Serero. "Hij maakte een heel goede indruk. Als je ziet hoe gemakkelijk hij wegdraait, denk ik dat hij een topspeler kan worden", zo liet De Boer tegenover De Telegraaf weten.

De in Johannesburg geboren Afrikaan maakte tijdens zijn aankomst bij Ajax een erg verlegen indruk, maar in het veld is hij dat kwijt. "Hij is heel rustig en aardig. Het is 'yes mister, oke mister'. In het veld gooit hij die verlegenheid van zich af." De Boer zegt ook dat Serero geen typische Afrikaanse speler is. "Hij heeft geen Afrikaans schot, Enoh wel. Toen Nwankwo Kanu en Finidi George in mijn tijd bij Ajax kwamen, zag je niet of ze link- of rechtsbenig waren. Die konden niet goed passen of schieten. Bij Thulani zie je dat hij zijn opleiding bij Ajax Cape Town heeft genoten."

Middenvelder Eyong Enoh heeft eveneens de opleiding bij Ajax Cape Town gevolgd. De Kameroener van Ajax legt uit waarom zijn schot minder goed is. "Er waren maar twee ballen op het hele trainingsveld, dat heel hobbelig was. Dan is het onmogelijk om goed te leren trappen. "