Toch diploma-uitreiking ROC Alkmaar na fraude

Redactie

De uitreiking van diploma's aan leerlingen van het voortgezet algemeen volwassenenonderwijs (vavo) van het ROC Horizon College in Alkmaar gaat binnenkort toch plaatsvinden. Vorige week werd de uitreiking die donderdag en deze week zou plaatsvinden nog afgelast, nadat de onderwijsinstelling fraude ontdekte bij de vavo-examens.

De fraude kwam ongeveer twee weken geleden aan het licht. Om wat voor fraude het gaat, wilde de school eerder niet bekendmaken omdat dat het interne onderzoek van de school zou vertroebelen.

Deze en vorige week zouden vierhonderd vmbo-, havo- en vwo-leerlingen die het vavo volgden en eindexamen deden in een aantal vakken waarvoor ze eerder waren gezakt, hun diploma krijgen. Dat ging echter niet door. Een woordvoerder stelde eerder dat wie niets met de fraude te maken heeft, niets te vrezen heeft.

Het onderzoek is nog niet afgerond, maar de onderwijsinstelling wil de leerlingen die niets met de fraude te maken hebben niet verder duperen. De diploma-uitreiking vindt nu volgende week donderdag plaats.