OM wil straf voor coke en wapens in zaak-Kroon

Jordy Kruse

Het Openbaar Ministerie in Den Bosch heeft woensdag straffen geëist tegen drie personen die verwikkeld waren in de drugs- en wapenzaak waarin in april Marco Kroon terechtstond. De verdachten zouden cocaïne en stroomstootwapens hebben geleverd. Kroon, drager van de Militaire Willemsorde, werd vrijgesproken van drugsbezit.

Voor het leveren van cocaïne hoorde een verdachte een werkstraf van 120 uur tegen zich eisen. Daar komt een voorwaardelijke straf van drie maanden cel bovenop als de verdachte binnen twee jaar weer de fout in gaat.

Voor het leveren van stroomstootwapens hoorden twee andere verdachten negen maanden en zes maanden cel tegen zich eisen. Ook daar komen nog drie maanden cel bij als voorwaardelijke straf.

Kroon werd op 22 april vrijgesproken van het bezit van cocaïne, hoewel de officier van justitie bewezen achtte dat hij wel drugs voorhanden heeft gehad. De militair werd wel veroordeeld tot 750 euro boete en een voorwaardelijke werkstraf van 80 uur voor het bezit en het verstrekken van stroomstootwapens.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.