Disney Universe uitgebreid met extra personages

Redactie

Onbekende Disney-figuren krijgen mogelijk een kans om te schitteren in een spel. Disney Interactive kan personages vrij goedkoop een rol bieden in het avonturenspel Disney Universe zonder dat een heel nieuw spel hoeft te worden gebouwd. Dat zegt assistent-producent Mark Orgel van Disney Interactive in een interview met gamewebsite Gamasutra.

Niet van elke Disney- of Pixar-film wordt een game gemaakt. Bovendien zijn niet alle games van hoge kwaliteit. Door risico's met kleinere producties te vermijden en zich te richten op Disney Universe, zou Disney zelfs geld kunnen besparen.

In Disney Universe moeten gamers hun personage verkleden als Disney-personage en daarmee een spelwereld doorkruisen die gebaseerd is op een animatiefilm. Elk kostuum brengt zijn eigen krachten met zich mee. Zo kunnen spelers zich verkleden als de paarse alien Stitch uit Lilo & Stitch of de eenogige Mike Wazowski uit de animatiefilm Monsters Inc. Met de personages moet worden gepuzzeld in Alice in Wonderland en kunnen spelers springen en slingeren in de monsterwereld van Monsters Inc.

Disney Universe wordt gemaakt voor de Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii en pc. De avonturengame moet dit najaar op de markt verschijnen.


Disney Universe uitgebreid met extra personages