'Harry Potter' had drankprobleem

Daniel Radcliffe heeft toegegeven dat hij een drankprobleem heeft gehad toen hij begon te drinken tijdens de opnames van Harry Potter and the Half Blood Prince.

Volgens Daniel behoort zijn wilde feestgedrag tot het verleden. In het mannentijdschrift GQ UK zegt hij sinds augustus 2010 al geen slok meer gehad te hebben en dat hij inderdaad een alchoholprobleem had.

“Ik had drank nodig om van iets te kunnen genieten. Ik heb een paar jaar geleefd met het idee dat ik een soort beroemdheid was terwijl die levensstijl helemaal niet bij mij past”, aldus Daniel. Hij stopte met drinken na de opnames van het laatste deel in de Harry Potter-reeks. “Ik zit liever thuis bij mijn vriendin dan dat ik op een feest ben.

"Ik geniet van het feit dat ik een relatie met mijn vriendin kan hebben waarin ik gezellig ben en niet steeds alles verpest. Het lukt mij niet om naar feestjes te gaan en dan maar een paar drankjes te nemen om een leuke avond te hebben. Dat werkt niet voor mij en dat lukt mij ook niet.”

Daniel wil ook niet onverstandig omgaan met zijn geld. “Ik ben blij dat ik het heb, het geeft je ruimte om te ‘bewegen’. Het grootste voordeel van het hebben van geld is dat je je geen zorgen hoeft te maken en voor mij is dat een geweldig iets. Ik ga het niet uitgeven aan snelle auto’s of hoeren.

Momenteel staat Radcliffe op het toneel met de Broadway productie How To Succeed In Business Without Really Trying. Hij hoopt door deze musical toe te werken aan een gevarieerde carrière na zijn avonturen als Harry Potter.