Viertal vast voor grote beleggingsfraudezaak

Redactie

De politie heeft dinsdag vier verdachten aangehouden in een grootschalige beleggingsfraudezaak. Ze worden verdacht van verduistering, oplichting, witwassen en deelname aan een criminele organisatie, laat de politie woensdag weten.

Het gaat om twee mannen uit Winterswijk van 31 en 41 jaar en een 48-jarige man en een 43-jarige vrouw uit Ommen. In de fraudezaak werden gedupeerden voor twee miljoen euro opgelicht. De politie heeft twintig aangiftes tegen de vier ontvangen.

Het viertal zou mensen uit het hele land hebben overgehaald te beleggen in obligaties met een beweerd hoog rendement. Gedupeerden investeerden onder meer de overwaarde van hun huis. Het geld werd volgens de verdachten ondergebracht in onroerend goed. De eerste maanden kregen de gedupeerden nog rendement uitbetaald, maar daarna stopte dat plotseling zonder toelichting.

Eerder werden in het onderzoek vijf woningen onderzocht in Winterswijk, Lichtenvoorde en Ommen. Daarbij werden bedrijfsadministratie en computers in beslag genomen.